Proč Real rozdrtil Plzeň na jejím stadionu a ne na tom svém

Jako dlouholetý fotbalový trenér jsem byl alergický na lidi, kteří po našem nepovedeném utkání se chovali podle hesla „po bitvě být generálem“. Zkrátka oni všechno kritizují, ale až po utkání. Jenže trenér musí zvolit způsob hry a taktickou strategii ještě před utkáním. Proto mě prosím po přečtení tohoto mého komentáře k utkání Plzně s Realem Madrid na vlastním stadionu neodsuzujte ve smyslu na druhých mu to vadí a sám je teď „generál po bitvě“.

Několik mně blízkých kamarádů (včetně mojí sestry) vám potvrdí můj pohled na utkání a jeho výsledek, který jsem ještě před utkáním sděloval asi takto: „Plzeň prohraje, protože Real bude v jiném rozpoložení, než v Madridu a domácí hráči budou mít, i díky zkušenosti z Madridu a především před vlastními diváky na zaplněném stadionu tendence ukázat, že se i takovému gigantu dokáží vyrovnat. A tato strategie se poté otočí proti nim a velmi zkušený a kvalitní soupeř to potrestá“. A skutečnost byla přesně taková. Můžeme se sice bavit o tom, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby v úvodu odražený míč od hráče Realu neskončil na břevně, ale v síti, ale podstata by byla stejná. Já totiž tuto teorii sleduji dlouhodobě a platí to i pro naši FORTUNA:LIGU. Slabší soupeř totiž vzdoruje silnějšímu více na stadionu silnějšího, protože jde do utkání s cílem s maximální bojovností a plněním taktických úkolů v organizaci hry, tzv. hraje v bloku a na rychlé protiútoky a naopak na vlastním stadionu i pod tlakem vlastních fanoušků hru trochu nebo více otevře, chce být aktivní a diktovat tempo a tuto strategii zkušený a kvalitní favorit využije a potrestá, tak, jako včera Real Madrid v Plzni. V tomto případě také platí, že v prvním utkání v Madridu hráči španělského klubu zřejmě svého soupeře podcenili a tentokrát bylo znát, i v emočně silné oslavě vstřelených branek všech hráčů Realu, že jejich koncentrace na utkání byla tentokrát stoprocentní.

Abych byl pochopen, nekritizuji zvolenou herní strategii Plzně a trenéra Vrbu, jen se utvrzuji v tom, co sleduji dlouhodobě a včerejší utkání Viktoria Plzeň v. Real Madrid mi tuto moji dlouhodobě sledovanou teorii potvrdilo.

Jen dodám repliku o utkání reprezentace se Španělskem na EURO ve Francii pod trenérem Vrbou, který zvolil taktiku tzv. „zaparkovaného autobusu“, kdy jsme podle mého názoru neměli šanci jiným způsobem uspět. K remíze, která by byla považována za výhru chyběly cca 3 minuty. Jsem přesvědčen, kdyby to na remízu vyšlo, tak by kritici trenéra Vrbu a jím zvolené taktiky „zaparkovaného autobusu“ mluvili jinak.

Komentáře nejsou povoleny.