Výsledek, který mně udělal největší radost

Uhodnout, který fotbalový výsledek z toho velkého víkendového množství mi udělal největší radost je hodně těžká hádanka. Ovšem pro toho, kdo pravidelně čte moje komentáře na svých webových stránkách by to neměl být takový problém.

 Určitou nápovědou je indicie, že ten výsledek fotbalového utkání má souvislost s jedním z mých kritických komentářů na adresu známého fotbalového trenéra. Ten trenér jedná s hráči jako s hračkami, které má malé dítě občas v oblibě a občas jej již přestane bavit. Tím trenérem je kouč bundesligového Wolfsburgu Felix Magath. Jeho tým totiž prohrál v prvním kole Bundesligy na domácím stadionu s Hannoverem 0:4. Utkání jsem trochu sledoval a bylo jasné, že svěřenci trenéra Magatha jsou zatavení a možná i otrávení ze způsobu, jakým s nimi trenér Magath jedná.
Donedávna byly v našich médiích jeho metody skoro dávány za vzor, za vzor náročnosti a nekompromisnosti skvělého trenéra. V současné době již takto oslavné články vidět není, zejména proto, že jeho metody postihly našeho reprezentanta Petra Jiráčka. Jsem přesvědčen, že kdyby k tomu nedošlo, tak bude u nás Magath vzorem nadále. Petr Jiráček je totiž vzorem pracovitého fotbalisty, který nikdy nedává trenérovi důvody, pro které by s ním měl jednat nekompromisně a bez slitování. Jenže trenér Magath takto s Petrem Jiráčkem jednal a to se mi nelíbí. V rozhovoru s Petrem po odchodu z Wolfsburgu bylo zřejmé, jak ho takové jednání zklamalo a doslova balzámem je pro něj přístup vedení Hamburku a trenéra Finka, kteří mu dávají najevo, jak moc je pro ně důležitý. Já vím, potvrdit to musí Petr na hřišti, ale já nepochybuji o tom, že to dokáže.
Současně mě budou nadále velmi zajímat i další výkony a výsledky magathova Wolfsburgu, protože tyhle trenérovi metody v komunikaci s fotbalisty jsou dávno zastaralé a do dnešního fotbalu nepatří.

Komentáře nejsou povoleny.