Den č. 8

Hned ráno jsme znovu nabrali kurs vlakové nádraží a přemístili se z Basileje opět do Bernu. Cesta trvá asi 55 minut, spočítal jsem, že vede celkem 13 tunely. Po příjezdu ubytování nejen ve stejném hotelu jako před několika dny, ale také ve stejném pokoji. Chvilku si odpočinout a sbírat informace o zítřejších soupeřích – Francii a Nizozemsku.

V tomto ohledu je to příznivější, než před prvním kolem, protože jsme Nizozemce již komentovali. Odpoledne, cestou na stadion, jsme si v centru dali lehký oběd a pokračovali sledovat předzápasové tréninky obou soupeřů. Nejdřív v 18:00 hod. Francouzi. Měli jsme možnost sledovat pouze 15 minutovou rozcvičku, skládající se ze 3 minut rozklusání, 9 min. cca 15 metrů krokové varianty ve čtyřech skupinách (jako rozcvičení, ne rychlost frekvence), úsek zpět svižně a 4 minut individuálního strečinku. Pohled na mužstvo složené ze spousty hvězd (Henry, Anelka, Vieira, Makelele, Gallas, Evra, Malouda, Ribéry, Thuram a další) mě přiváděl na myšlenku, že tohle mužstvo přeci nemůže chybět ve čtvrtfinále. Hodně o tom napoví dnešní večerní utkání. Poté jsme všichni disciplinovaně opustili tribunu.
Nizozemci pro změnu neměli trénink na stadionu Wankdorf v Bernu vůbec. Pravděpodobně usoudili, že tu hrají již druhé utkání, a že jim postačí absolvovat trénink v místě, kde jsou ubytováni. Večer, již na hotelu, jsme sledovali utkání Rakousko – Polsko, předchozí mezi Německem a Chorvatskem pouze „jedním okem“ v Média center na stadionu.

Komentáře nejsou povoleny.