Novinka, která už měla platit dávno

 Zatím jen v médiích se objevila zpráva, že od letošního dubna, tedy co nevidět, budou platit nová pravidla při podepisování smlouvy fotbalisty s klubem, která hráči, který neobdrží tři měsíce výplatu umožní přestoupit do jiného klubu bez náhrady a i mimo přestupní období.

Já k tomu říkám KONEČNĚ a podepisuji se pod slova sportovního manažera České asociace fotbalových hráčů Dominika Rodingera: „Jde o obrovský posun v tom, abychom se stali civilizovanou fotbalovou zemí a přiblížili se tak k zemím, jako jsou Německo, Belgie nebo Španělsko, kde tato pravidla platí již dlouho“.

Mám totiž bohužel velké zkušenosti s trénováním v klubech, kde moji svěřenci dlouhodobě nedostávali výplatu a nerad na to vzpomínám. Je to totiž pro trenéra velmi náročné motivovat takový tým nejen k utkání, ale i k ke každodennímu tréninku, bez kterého by se fotbal na požadované úrovni hrát nedal. Několikrát jsem musel hráčům vysvětlovat, že stávkovat a netrénovat není správná cesta. A přitom všichni vnímají výsledky vašeho týmu jako vizitku trenéra. Taková práce v takových podmínkách mě velmi ubírala energii, kterou bych potřeboval v jiných oblastech práce trenéra.

V takových situacích totiž musíte sdílet nedobrou situaci s hráči, ale současně musí trenér vystupovat před hráči loajálně ke klubu. Příčiny chybějících financí jsou totiž různé a ne vždy za to mohou současní lidé ve vedení klubu. Jenže to většinou hráče nezajímá, chtějí včas výplatu a spojovat tyto dva rozdílné světy musí trenér. V jednom klubu např. za trenérem, tedy za mnou chodili hráči, kteří měli rodiny a pronajaté byty s tím, že je vyhazují majitelé z bytu, v jiném klubu zase za mnou přišli s prosbou, abych den před utkáním naplánoval dva tréninky, protože při dvoufázovém tréninku měli nárok na oběd. Zkrátka již někteří neměli ani na jídlo. Byly to oba profesionální kluby, které chtěly po mně výsledky. Jeden z nich nakonec skončil v krajském přeboru a druhý úplně.

Nedávno jsem tady na svých stránkách napsal komentář na nálepkování trenérů v případě trenéra Lavičky, kterého mnozí považují na „hodného“ trenéra a s tímto termínem jsem nesouhlasil a tvrdil, že kdyby byl trenérem „starého typu“, tedy emotivním až vulgárním, tak by Sparta nebyla tak daleko, jako je nyní. A podobným případem jsem byl já např. v Trenčíně. Tam na mě tlačili, abych se v situaci, kdy hráči dlouhodobě nedostávali výplaty k nim choval důrazně direktivně (bylo by to na docela zajímavou knihu o práci s lidmi v těžkých podmínkách). Oni si totiž hráčů nevážili jako partnera ve společném zájmu a stejný přístup vyžadovali i z mé strany. Já Trenčín v baráži o nejvyšší soutěž zachránil, ale jsem jednoznačně přesvědčen o tom, kdybych se k hráčům choval tak, jak mi bylo doporučováno, tak by Trenčín tenkrát sestoupil. Já musel nakonec i přes splnění těžkého úkolu v podobě záchrany odejít, protože přišel nový majitel a ten si přivedl „svého“ trenéra. Za rok byl Trenčín o soutěž níže.

Např. v Opavě to bylo jinak. Tam jsme nakonec sestoupili i díky odpočtu šesti bodů v tabulce Gambrinus ligy za prohřešek, který se stal ještě před mým příchodem do klubu na post trenéra, ale příčinou nedostatku financí byly „boje“ mezi dvěma skupinami regionálních politiků. Město bylo totiž důležitým akcionářem, ne však většinovým. Tím byl cizinec a byl zájem, aby se kormidlo otočilo. Proto důležitý akcionář město lidově řečeno „házelo klacky pod nohy“ těm, kteří dělali co bylo v jejich silách k záchraně fotbalu v Opavě. Nakonec klub skončil v krajském přeboru, tedy ve výkonnostním fotbalu a já musel odejít.

Proto mě zaujala zpráva o zavedení nového předpisu o možnosti odchodu z klubu pro neplnění smlouvy ze strany klubu i u nás. A to přesto, že jsem vždy i v nepříznivé finanční situaci klubu přesvědčoval své svěřence o tom, že sehnat peníze na jejich výplaty je daleko těžší, než být trenérem nebo hráčem a tvrdím to i dnes. Není to tedy z mé strany nic proti klubům, ale zamýšlím se nad takovou situací z pohledu trenéra, který si tímto prošel ve své kariéře několikrát a poznal, jak těžké je v takové situaci pracovat.

Komentáře nejsou povoleny.