Potvrdila, že je stále nejlepší

V minulém komentáři jsem se velmi kriticky vyjadřoval o českých rozhodčích. Za vším, co jsem napsal, si stojím a stejně tak za komentářem ze dne 4. 5. 2010 s názvem: „Pro zasvěcené žádné překvapení“. Podivoval jsem se v něm nad šokem médií z toho, že naše jediná žena mezi rozhodčími bravurně zvládla vypjaté utkání mezi Baníkem Ostrava a Spartou Praha ve skvělé atmosféře stadionu na Bazalech, v situaci, kdy 4 kola před koncem měli oba soupeři stejný počet 54 bodů. Předpokládám, že už začínáte tušit smysl názvu tohoto komentáře, který píši po včerejším „moravském“ derby, kdy do Brna přijela olomoucká Sigma.

Na utkání jsem se jako bývalý dlouholetý hráč, funkcionář a trenér mládeže Sigmy moc těšil. Když mužstva před utkáním nastupovala na trávník a vedla je při tom jako rozhodčí slečna Damková (pokud je už paní, tak se omlouvám), byl jsem doslova nadšený, protože jsem byl zvědavý, zda potvrdí můj názor, že je dlouhodobě u nás nejlepší rozhodčí. Kdo mě považuje za „generála po bitvě“, najděte si prosím na mých webových stránkách komentář ze 4. května 2010. Po chybách mužských rozhodčích v posledním kole Gambrinus ligy jsem její výkon sledoval velmi pečlivě.
Několikrát jsem se přistihl, že jsem pozornost ztratil a uvědomil si, že je to vlastně dobré znamení pro ni. Ona totiž byla na hřišti tak nenápadná, přitom jí nic neuniklo a měla utkání s přehledem pod kontrolou. A to je přeci znak toho, že rozhodčí řídí utkání správně. Několikrát potvrdila, že má cit pro posouzení tzv. „vymodlených“ faulů a hráči se potom marně divili, že slečna Damková mu jen ukazuje, aby vstal a hrál dál. Zkrátka zbytečně nepíská a přispívá tím k plynulosti hry. Nebojí se toho, že když hru pustí, tak se jí utkání vymkne z rukou, jako některým svým kolegům, kteří pískají často zbytečně. V této souvislosti bych přeci jen dvě drobné chybičky vytkl. V prvním poločase dvakrát přerušila hru při signalizaci ofsajdu pomezním rozhodčím, i když míč získal bránící hráč a jeho mužstvo mohlo postupovat s míčem směrem k soupeřově brance. Ovšem situací, které vyřešila velmi dobře a s citem, bylo mnohonásobně více a potvrdila i včera v Brně, že je u nás stále nejlepším fotbalovým rozhodčím.

Komentáře nejsou povoleny.