Den č. 14

Ráno jsem se sbalil a naposledy se vydal cestou vlakem z Bernu do Basileje, kde zůstávám až do svého odjezdu 26.6. po prvním semifinále. Hned na první pohled po opuštění hotelu bylo zřejmé, že město již opustila také naprostá většina příznivců obou včerejších večerních soupeřů. V prostoru před nádražím a na nástupištích jsem potkal spoustu skupin dětí školou povinných. Pravděpodobně si všichni naplánovali školní výlety do hlavního města právě v tento den, kdy předpokládali, že město bude již žít svým obvyklým, tedy klidným životem.

Nás čeká v Basileji zítřejší první čtvrtfinále mezi Portugalskem a Německem, které slibuje opravdovou fotbalovou lahůdku. I my se musíme na ni co nejlépe připravit, máme na to dnes odpoledne a zítra celý den. Konečně se nám zlepšilo počasí, svítí sluníčko, oteplilo se a příznivá je i předpověď na další dny.
Odpoledne jsem se vydal na stadion tentokrát pěšky a vychutnával zlepšené počasí. Konečně jsem mohl na sebe obléknout jednu z letních variant oblečení, což mne po delší době bylo příjemné. V Média center nebylo úplně plno, ale bylo cítit napětí před zítřejším utkáním, kdy už půjde tzv. o všechno, protože jeden ze soupeřů se bude muset s turnajem EURO 2008 rozloučit.
Večer jsme pozorně sledovali poslední utkání ve skupinách, především Švédsko – Rusko, protože jednoho z nich budeme komentovat zde v Basileji v utkání proti Nizozemsku. Bude to Rusko a je třeba říci, že zcela zaslouženě. Švédy přehrávali zejména rychlostí, což bude v utkání s Nizozemskem zajímavá konfrontace.

Komentáře nejsou povoleny.