Den č. 4

Hned ráno, po snídani, jsme se autem přemístili do 160 km vzdáleného hlavního města, do Bernu. Zítra večer nás tu čeká utkání velmi atraktivní utkání mezi Nizozemskem a Itálií. Počasí se během cesty zlepšilo a my doufáme, že v tom bude pokračovat.

Po ubytování v hotelu nás čeká další porce utřídění si všech informací o obou soupeřích, tiskovky před utkáním, předzápasové tréninky (pokusím se tam vydržet déle, než stanovených 15 minut) atd. Při procházce Bernem je evidentní, že je tu daleko rušněji, než v Ženevě. Tradičně v oranžových replikách dresů příznivci Nizozemska a v modrých Itálie. Společně diskutují, popíjejí pivo, ale vše v mezích kamarádských vztahů. Snad jim to vydrží i celou noc a zítra až do utkání a hlavně po něm.
Dnešní trénink mužstva Itálie jsme překvapivě mohli odsledovat celý. Snažili jsme se odhadnout základní sestavu, ale definitivní bude až zítra. Obsah tréninku byl tradiční, 15 min. rozcvičení, 15 min. technika a přihrávky, 15 min. útočné kombinace a 15 min. hra 10 proti 10 na polovině hřiště. Hráče přišel povzbudit i s berlemi zraněný kapitán Cannavaro. Jinak vše probíhalo ve velmi vlažném tempu.Zítra to bude určitě jiná káva.
Nizozemci nás nechali sledovat také celý trénink, ale zaměření i obsah byl trochu jiný, více zábavný. Po rozcvičce došlo na velmi oblíbené bago, potom hra na šířku a na závěr střelba na obě branky s narážečkou i bez. Van Nistelrooij si jen tak žongloval. Zraněný Robben kroužil s fyzioterapeutem kolem hřiště. Zítra uvidíme, který trénink vedl k lepšímu výsledku.

Komentáře nejsou povoleny.