Drzý podvod

Pár slov k podvodu, kterým Sparta dala facku všem, jimž leží na srdci pověst českého fotbalu. Možná vás překvapím, ale mně ten případ zcela zapadá do tónu, kterým jsem hodnotil přípravné utkání naší reprezentace v Chorvatsku (viz předchozí příspěvek). Sparta ukázala, že naprosto nebere vážně přípravná utkání na úrovni reprezentace, i když se tentokrát jednalo o U21. No a jak to mají potom vnímat hráči? Samozřejmě úplně stejně a výsledek jsme viděli v Pule.

Jsem také trenér a chápu pocity trenérů Sparty. Připravují se na důležié utkání v Evropské lize s FC Liverpool. Vím, že tím reprezentují kromě Sparty i český fotbal. Ovšem způsob, jakým se rozhodli svoje fotbalisty neuvolnit na akce a postavit je do pro ně určitě důležitého přípravného utkání mě opravdu šokoval. Trapné divadlo a vysvětlení je nedůstojné a jen to ukazuje na jakousi přezíravost a nadřazenost nad všemi ostatními, která dovedla zodpovědné lidi ve Spartě k takovému kroku. V této chvíli mi vůbec nezáleží na tom, kdo je za to zodpovědný. Vzal to na sebe Pepík Chovanec, ale možná to vymyslel někdo jiný (určitě ne hráči). Ti se jen podřídili scénáři, který někdo vymyslel, a zřejmě až někdy v budoucnu nastoupí k přípravnému utkání reprezentačního „áčka“, tak tomu bude odpovídat i jejich nasazení a zaujetí pro hru.

Proč nešla Sparta cestou oficiální žádosti na úsek reprezentace ČMFS? Jsem přesvědčen, že nějaká dohoda by byla možná. Už proto, že vlastně nešlo o „áčko“. Zřejmě ve Spartě mají zkušenost, že spousta věcí se dá nějak obejít, ale tentokrát to bylo velmi neomalené a jak jsem si dovolil dát i do titulku drzé. Jsem totiž zcela přesvědčem o tom, že tímto způsobem by si stejnou situaci žádný jiný klub v Česku nedovolil řešit. Proč asi?

Komentáře nejsou povoleny.