Den č. 11

Den začal velmi dobře. Dostal jsem SMS, že si mám na nádraží vyzvednout ztracenou bundu, což se stalo. Odsud jsem se šel projít do centra Basileje, kde v 10:00 hod. bylo hodně pusto a prázdno. Až kolem poledne se začali trousit fandové Portugalska a po nich i domácí. Odpoledne začalo pršet, takže zbytek dne do odjezdu na stadion asi v 17:00 hod. jsem strávil na hotelu.

Dnešní utkání v Basileji nemohlo nic změnit na umístění obou mužstev v konečné tabulce skupiny „A“ (Portugalci 1. a Švýcaři 4. místo) a na úrovni a hlavně atmosféře to bylo znát. Trenér Scolari nechal samozřejmě odpočívat hned 8 opor, což je pochopitelné a domácí chtěli ve svém posledním utkání na EURO 2008 vyhrát. Stadion byl plný, ale nikdo z Portugalců si výkonem neřekl o místo v základní sestavě pro čtvrtfinále. Domácím se podařilo vyhrát, takže nebyl na stadionu nikdo smutný až na dva české komentátory.
Během utkání se na světelné tabuli objevoval průběžný stav utkání Česko-Turecko a dlouho jsme byli spokojení, ale co se stalo v závěru, tak to byl šok. Nadstavený čas v Ženevě jsme mohli již sledovat přímo na monitoru (náš přenos skončil dříve). První obrázek byla valná hromada Turků. Předpokládal jsem, že je to záznam jejich oslavy po vyrovnání na 2:2. Bohužel, velmi jsem se mýlil. Zjištění, že slaví vítěznou branku na 2:3 byla doslova zkouška stavu mého srdce. S kolegou Ondrou Prokopem jsme byli jako opaření. Cestou domů jsme stále nemohli uvěřit tomu, co se stalo. Měli jsme zatím i málo informací, takže jsem na hotelu uvítal naše utkání ze záznamu na jednom švýcarském programu. Sledoval jsem jej až do 2 hodin a nemohl se na to ani soustředit. Přemýšlel jsem, co se mělo asi udělat jinak, určitě se to nyní v médiích bude řešit. Na jedné věci se asi shodneme, že je to obrovská škoda a v této chvíli nás určitě neutěší obvyklá fráze: „Vždyť je to jen sport“. I nám by se lépe pracovalo, kdyby naše mužstvo pokračovalo, ale nedá se nic dělat, my jedeme dál a budeme se snažit vám přiblížit další krásné sportovní zážitky na EURO 2008, i když už bez naší účasti.

Komentáře nejsou povoleny.